Khamis, 18 Ogos 2011

From Bkt Kemuning to Kuala Lumpur

 Assalamualaikum....

Hari ini genap la 18 Ramadhan. Sekejap je rasanya kan. Rasa macam baru start puasa jer semalam. Rupanya dah 18 hari dah kita berpuasa.

Hari Selasa yang lepas 16 Ogos 2011 bersamaan 16 Ramadhan 2011, saya join majlis berbuka puasa anjuran BFF saya. Lepas habis kerja...berebut-rebut dengan akak2 cleaner kat punch card... kat office saya still lagi pakai kad warna kuning tu..jangan tak tahu...banyak je lagi pejabat2 kerajaan yang masih menggunakan punch card kuning tu lagi... 

Perjalanan dari Bukit Kemuning ke Kuala Lumpur mengambil masa lebih kurang 1 jam la juga. Dari office saya ikut KESAS pastu keluar ke Sunway masuk pula ke NPE sampai la ke Kuchai Lama..
Masuk plak METRAMAC..... hish..banyak betul highway yang saya lalu...


"...nak ikut terowong ke tak??... "


tak pe la.. saya decide  untuk masuk ke terowong SMART...


"...ok...get ready...."

konon nak jimat masa..tapi tak jimat duit...kena la banyak tol..
dah tentu la sebab masuk banyak highway...
tapi tak kisah la..masa lagi berharga la kot daripada kena mengadap traffic jem..

dah lama tak lalu terowong SMART ni...saya x suka tempat yang gelap dan terkurung...
naik lemas dibuatnya...



"..walaupun ada lampu..tapi masih gelap jugak...terkurung...hish...lemas la..."



Keluar jer dari terowong SMART kat Jalan Tun Razak sesak la pulak..
aduhai...macam siput....


layan jalan sesak tu lebih kurang 20 minit kot...bukan jauh pon...dalam 2 km jer.. 
dah kata jalan sesak...memang la lama.... 
pastu saya keluar dari jalan yang sesak tu masuk ke Persiaran Stonor... 
Fuh! lega...clear jer....


akhirnya...
nampak pun tempat yang hendak dituju...


tengok..lengang je jalan ni... tahu tak mana saya nak tuju??
.
.
.
The Royale Chulan Kuala Lumpur

Lepas masuk parking..terus ke lobby..punya la ramai orang...tapi saya x amek gambar pon... malu la...
kang orang cakap saya jakun pulak masuk Hotel 5 Bintang ni.....

Pastu call la BFF saya ni... dia cakap awalnya saya sampai...dia pon x sampai lagi...hehehe..
pastu saya jalan2...bosan duk kat lobby tu..keluar jap...

Ha..sampai pon dia...
Handphone memang dah kat tangan...terus snap.... 




Ni la BFF saya tu...

perkenalkan Datin Seri Norliza Mohamad...hehe..moga2 masin mulut saya




Lepas tu tunggu la kawan2 yang lain....
Aisya dan Harlina pun sampai....
macam biasa..kitaorg suka amek2 gambar ni....


"..kami berempat..."

Makanan yang disediakan kat hotel ni macam2...rambang mata dibuatnya.... tapi saya takde la snap gambar2 makanan tu.. 
malu seh.. kang orang cakap saya jakun... ni la makanan yang ada dlm pinggan saya.. banyak tak?? 
air sampai 3 gelas... air putih..air soya jagung....teh tarik.... 
tapi tu part 1 jer.. pas solat maghrib sambung makan lagi sambil borak2....



"...penuh pinggan saya.."


Lepas makan baru lah Sue dengan Ita sampai...

Ita kena balik awal sebab ada orang nak datang rumah dia.. ntah...dia renovate rumah ke apa ntah?? maklumlah nak raya.....

sebelum balik ambik la gambar buat kenangan...konon...hehehe...



Sembang punya sembang sampai tutup kedai dah... 
kitaorang balik dekat kul 11 la kot...

punya la lama berkampung kat sana.. 
bila nak bayar parking...ha...
ambik.. RM 24.00 kena...
hahaha....


ok..sekian ceritera ini....














3 ulasan:

  1. wah sakan berbuka kat 5 star tu...hehe

    BalasPadam
  2. takde la sakan pon hawa...sakan sebab jumpa kawan yg dh lama x jumpa....hehehe

    BalasPadam
  3. Ada urusan di Shah Alam/Klang/USJ Subang Jaya i.e Summit USJ, Sunway, Alam Sentral, Kota Kemuning, SACC Mall, I-City, Wet World, ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang berdekatan dengan harga murah & berpatutan (RM180/semalam) dan boleh layari INTERNET @ UNIFI percuma. Layari blog kami untuk info terkini di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

    p/s: perkhidmatan sewa harian juga disediakan

    BalasPadam

LIKE eh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Categories

cinta (62) agama (58) islam (27) friends (24) jodoh (18) idea (13) doodles (9) career (8) mood (7) follower (5)